Soorten

Van kattenvlo tot hondenvlo

Vlooien zijn vervelende insecten die een grote plaag kunnen veroorzaken. Er zijn verschillende soorten vlooien, deze hebben allen andere kenmerken. De bestrijding van deze vlosoorten is gelijk. U kunt door middel van het identificeren van de vlo achterhalen waar het insect wellicht is opgelopen.

 

Kattenvlooien

De vlooien van katten komen vaak via verspreiding op de drager terecht. Wanneer katten in de buurt komen van een kat met vlooien kunnen deze insecten overspringen. Kattenvlooien zijn slechts enkele millimeters groot, hierdoor zijn zij bijna niet met het blote oog te zien. U kunt aan uw kat merken dat zij vlooien hebben als deze regelmatig zichzelf krabt en uw kat op deze plekken rode bultje met een bloederig puntje heeft.

Informatie over kattenvlooien >>

Aangeraden product

 

Exil Flea Free Omgevingsspray

Goed middel voor vlooien bij mensen

 Helpt bij acute plagen en problemen

 Werkt snel en langdurig

 Onschadelijk voor mensen en dieren

 Blijft 4 tot 6 weken actief

 Bekijk product

 

 

Hondenvlooien

Honden worden vaak in gezelschap uitgelaten of komen andere honden tegen tijdens een wandeling. Wanneer deze aan elkaar zitten te snuffelen kunnen vlooien gemakkelijk overspringen. Een andere hond kan zo eenvoudig hondenvlooien oplopen. Merkt u dat uw hond plotseling regelmatig zichzelf op dezelfde plekken krabt? Controleer deze plekken dan op rode bultjes met bloederige puntjes. Deze plekjes zijn een indicatie van vlooien op uw huisdier.

Informatie over hondenvlooien >>

 

Mensenvlo

Mensenvlooien zijn nare beestjes. Deze kunnen zich verspreiden via huisdieren. Als u uw huisdier in uw bed laat slapen dan kan deze de vlooien verspreiden. Omdat uw bed lekker warm is kunnen de vlooien zich goed verspreiden. Een beet van de mensenvlo wordt direct gemerkt, het is een kleine pijnscheut. Op een gegeven moment gaat de beet jeuken. Mensenvlooien kunt u voorkomen door een warme douche te nemen, uw kleding en bedovertrek te wassen en uw matras te stofzuigen.

Informatie over vlooien bij mensen >>