Vlooien in huis

Dit moet u doen bij vlooien in huis

Vlooien kunnen zich vanaf huisdieren of andere dragers verspreiden in uw huis. Met vlooien in huis kunt u veel overlast krijgen, zo kunnen vlooien in bed nestelen. De kleine beestjes kunnen grote gevolgen hebben, u wilt deze dan ook liever bestrijden. Hierdoor kunnen de vlooien zich in huis niet verder verspreiden en kan de bron permanent verwijderd worden.

In dit artikel staan 5 tips bij vlooien in huis of een vlooienplaag

1. Zoek de bron van de vlooienplaag

Bij vlooien in de woning is er altijd een oorzaak, deze kan liggen bij een huisdier dat vlooien heeft – zoals een kat of hond – of een vlooienplaag die ontstaan is door een andere drager. Zoek naar de bron van de vlooien, waar komen deze vandaan? Vlooien kunnen in het tapijt zitten, controleer deze dan ook goed. Kijk ook op plekken waar het huisdier veel komt. Er kunnen ook vlooien in de tuin voorkomen.

Aangeraden product

 

Exil Flea Free Omgevingsspray

Goed middel voor vlooien bij mensen

 Helpt bij acute plagen en problemen

 Werkt snel en langdurig

 Onschadelijk voor mensen en dieren

 Blijft 4 tot 6 weken actief

 Bekijk product

 

Waar zitten vlooien?

2. Controleer de hond of kat op vlooien

Een huisdier is een ideale drager voor de vlooien, zo kunnen de beestjes zich snel verspreiden in het huis. Onder de vacht van de hond of kat kunnen vlooien zich perfect nestelen, het is er heerlijk warm en er is genoeg bloed om op te zuigen. Check of de hond of kat vlooien heeft, dit is soms te herkennen aan jeuk of een vlooienallergie.

 

3. Ga over tot vlooienbestrijding

Vlooien kunnen met effectieve vlooienbestrijding snel permanent worden bestreden, door snel vlooien te bestrijden zal er ook minder snel een nieuwe plaag ontstaan. Bestrijd de vlooien met een stofzuiger, zuig het tapijt schoon, was het bed waar de beestjes in zitten en snoei planten in de tuin waar de beestjes zitten.

 

4. Gebruik een vlooienbestrijdingsmiddel

Gebruik een goed vlooienbestrijdingsmiddel om van de vlooien af te komen. Er zijn speciale vlooiensprays die helpen om van de vlooien af te komen.

Lees meer over het vlooienbestrijdingsmiddel >>

 

5. Was alles waar de vlooien op zittenVlooien in huis

Met vlooien in huis is de verspreiding naar stoffen spullen al snel gebeurd, zorg daarom dat deze spullen goed gewassen worden. Anderhalf uur in de wasmachine zorgt dat deze weer volledig vlo-vrij zullen zijn. Je hebt dan spoedig permanent geen vlooien in huis.