Vlooien bij mensen

Vlooienbeten gevolg van vlooien op mensen

Vlooien kunnen overal voorkomen, ook bij de mens. Via huisdieren en andere vlooienbronnen verspreiden zij zich snel. De beestjes kunnen een hoop narigheid veroorzaken, vlooienbeten komen veel voor wanneer vlooien bij mensen worden gevonden.

In dit artikel lees je hoe u vlooienbeten kunt behandelen en vlooien bij mensen kunt bestrijden. Daarnaast lees je ook meer over kattenvlooien en hondenvlooien op mensen.

Hoe kun je een vlooienbeet herkennen?

De vlooienbeet is herkenbaar aan een rood vlekje op het lichaam, in het midden van dit rode vlekje zit een rood bloedkorstje. Door het vlooienspeeksel kunnen vlooienbeten continu jeuken, dit is een allergische reactie op het speeksel. Het is raadzaam de beten niet te krabben. Dit veroorzaakt alleen maar meer ergernis en kan resulteren in open wonden.

Vlooienbeten behandelen

Bij een vlooienbeet is een behandeling niet nodig, de rode vlekken blijven maar tijdelijk en verdwijnen dus ook vanzelf. Hiermee verdwijnen ook de pijn en jeuk van de beten. Als de jeuk erg irriterend is kan er speciale zalf gebruikt worden om de jeuk te verminderen, deze zalf is verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen.

Aangeraden product

 

Exil Flea Free Omgevingsspray

Goed middel voor vlooien bij mensen

 Helpt bij acute plagen en problemen

 Werkt snel en langdurig

 Onschadelijk voor mensen en dieren

 Blijft 4 tot 6 weken actief

 Bekijk product

 

Wat te doen tegen beten van vlooien bij mensen?

Vlooienbeten door vlooien bij mensenHier enkele tips om vlooienbeten te bestrijden:

Kunnen kattenvlooien op mensen komen?

Ja, het is mogelijk dat de vlooien van een kat overspringen op een mens. Vervolgens kunnen de vlooien bij mensen een huiduitslag veroorzaken. Pas dus op bij katten met vlooien.

Lees hier wat je moet doen als de kat vlooien heeft >>

Kunnen hondenvlooien op mensen komen?

Ja, vlooien van een hond kunnen op een mens komen. Hondenvlooien kunnen ook een huiduitslag bij mensen veroorzaken, bestrijd vlooien bij mensen dan ook snel.

Lees hier wat je moet doen als de hond vlooien heeft >>