Kattenvlooien

Een kat komt aan vlooien wanneer zij buitenlopen en omgaan met een poes of kat met vlooien. De kattenvlooien kunnen veel ergernis opwekken bij de kat, je kunt daarom beter ook maar snel de kattenvlooien bestrijden. Een goede vlooienbehandeling zorgt voor een vlo-vrije kat en beperkt de verspreiding van vlooien in je buurt. Daarnaast voorkomt het vlooienbeten bij katten.

Hulp bij kattenvlooien

In dit artikel staat meer informatie over de bestrijding van kattenvlooien, hoe vlooienbeten eruit zien en hoe een allergie kan worden herkend.

Aangeraden product

 

Exil Flea Free Omgevingsspray

Goed middel voor vlooien bij mensen

 Helpt bij acute plagen en problemen

 Werkt snel en langdurig

 Onschadelijk voor mensen en dieren

 Blijft 4 tot 6 weken actief

 Bekijk product

 

Vlooienallergie van katten

Sommige katten zijn allergisch voor het speeksel dat de vlooien achterlaten op de huid na een vlooienbeet. Doordat vlooien zich gemakkelijk kunnen bewegen onder de vacht van een kat, kan de vlooienallergie van een kat een flinke reactie geven op meerdere plekken. Vervolgens ontstaan er rode vlekken. Symptomen van vlooien op een kat is het vele jeuken.

Vlooienbeten bij katten herkennen

Een vlooienbeet kan de kat veel problemen opleveren, de kat zal heel de dag pijn en jeuk hebben. Vlooienbeten op katten zijn te herkennen aan hun rode vlekken met een bloederig puntje. Deze plekken ontstaan door het speeksel van de kattenvlooien, dit veroorzaakt uitslag bij katten met een vlooienallergie.

Een kat of kitten ontvlooien

Heeft een kat of kitten vlooien opgelopen? Dan is het raadzaam een vlooienbehandeling te ondergaan. Er kan hierbij gebruikgemaakt worden van een effectief vlooienmiddel voor de vlooienbestrijding. De vlooienkam is hier uiterst geschikt voor, deze kan gecombineerd worden met de vlooienshampoo om de kat volledig vlo-vrij te maken. Dit is een goede methode om de vlooien te bestrijden, je zult de vlooien van de kat wassen.

Anti-vlooienmiddel voor de katKattenvlooien

Er zijn vlooiendruppels voor de kat verkrijgbaar, deze druppels kunnen worden aangebracht in de nek. De vloeistof komt in de bloedbaan van de kat, de vlooiendruppels zullen dan de vlooien die het bloed opnemen doden. Dit is een effectief vlooienmiddel voor de kat. Ander vlooienspul voor katten is vlooienshampoo, dit gecombineerd met een vlooienkam is het beste vlooienmiddel voor katten.

Lees meer over de bestrijdingsmiddelen >>