Hulp bij hondenvlooien

Honden rennen overal door, de bosjes, de modder en door zachte grond. Dit maakt hen een ideale drager voor vlooien, de beestjes nestelen zich graag in de warme vacht van de hond. Hondenvlooien komen dan ook veel voor, vooral tijdens de warme zomermaanden. Je wilt zo snel mogelijk van de vlooien af, er kan veel overlast ontstaan door de vlooien op de hond.

Bestrijding van hondenvlooien

Je kunt de vlooien op de hond bestrijden met een speciale kam. Kam de hond uitgebreid, zorg dat er op alle plekken gekamd wordt. Zo kan met zekerheid gesteld worden dat het perfect is uitgevoerd. De beestjes leggen eitjes en uit deze eitjes komen larven, zorg dat je deze ook weghaalt met de kam. Gebruik daarna speciale shampoo om de hond te wassen.Lees hier meer over bestrijden >>

Aangeraden product

 

Exil Flea Free Omgevingsspray

Goed middel voor vlooien bij mensen

 Helpt bij acute plagen en problemen

 Werkt snel en langdurig

 Onschadelijk voor mensen en dieren

 Blijft 4 tot 6 weken actief

 Bekijk product

 

Middelen voor de hond

Je kunt de beestjes op een hond ook behandelen met bestrijdingsmiddelen. Een speciaal anti-middel voor hondenvlooien helpt bij een goede behandeling voor het dier. Er bestaat ook een speciale vlooienband voor de hond, ook zijn er vlooiendruppels voor de hond verkrijgbaar. Het beste anti-vlooienmiddel en vlooienspul voor de hond is de combinatie van de .kam en de .shampoo, dit bestrijdt de insecten zeer effectief.

Een vlooienallergie bij honden

De beestjes die zich genesteld hebben in de vacht van de hond verspreiden hun speeksel wanneer zij bijten, dit kan bij sommige honden een allergie oproepen. Hierbij ontstaan zogeheten rode plekken op de hond. Een allergie is bij een hond te herkennen aan het vele krabben. Kijk in dat geval of de hond beten heeft. Hondenvlooien kunnen vlooienbeten veroorzaken. De beten zijn bij honden soms moeilijk te ontdekken, dit komt door de dikke vacht van sommige honden. De beten zijn te herkennen aan hun rode vlekken met bloedachtige puntjes.

Wat moet je doen bij hondenvlooien in het huis?Vlooien hond

Heb je de beestjes in huis? Dan moet je deze zo snel mogelijk bestrijden. Ga eerst aan de slag met een kam en shampoo, stofzuig vervolgens alle plekken waar uw hond veel komt. De beestjes kunnen in huis binnen korte tijd bestreden worden.

Lees hier meer over de beestjes in huis >>